Benim Adım Gültepe 6.Bölüm

Benim Adım Gültepe'yi harcayacaklar Matmazel!


Dizinin 5.bölümü sonunda sosyal medyada çıkan dedikodular üzerine aynen başlıkta yazdığım gibi düşünmüştüm.Oyuncular bir açıklama yaptılar mı,yaptılarsa da ben mi denk gelmedim bilmiyorum lakin çok sinirlenmiştim.Üzerine çarşamba günü yayınlanması gerekirken bir de başka dizi yayınlanınca iyice cinlerim tepeme çıkmıştı,doğruya doğru !


Bir hafta aradan sonra yeniden Gültepe'yi görmek güzeldi.Bir daha böyle ara vermeyin yahu.Kanal d'nin dizilere kıyma konsunda başarılı grafiği malum! Neyse,7.bölüm fragmanını yayınlayarak içime su serptiniz ,haydi o zaman bölüm yorumlarına geçelim !

Beni Sen Öldürdün !

Evet,rüya sahnesi gereksiz bir atraksiyondu,onu geçiyoruz!

Ne Koşuyonuz Lan Beygir Gibi ? !

Üç kafadarların koşmadığı bir bölüm olmasın bence ! Beygir gibi koşsunlar,çocuklar enerjilerini ancak böyle atabiliyorlar Eşref!Hem her yer düz ayak zaten!Bırak koşsunlar !

Ah,Eşref ! Bu bölümde Eşref de dahil olmak üzere diğer acı dolu karakterlerin (tamam hepsinin değil ) de espiri yapabildiğini,gülebildiğini gördük.Düğün sahneleri biraz uzasa da sırf kahırdan oluşan bir bölüm izlemedik,bu güzeldi.Bu bölüm hem gülümsetti hem de duygusallığın dibine vurdurdu!

Eşref Ben Eşref! Eşref'in Ceketi !

Arkadaş o nasıl racon kesmektir! Adamı bildiğin askılık yaptın be Eşref!
O ceketin ağırlığı ile adamı yok ettin,helal olsun!


Böyle Olur İzmir'in İlan-ı Aşkı ! Zeybek !

Herkes kavga çıkacak diye beklerken Eşref'in çal demesi ile zeybek başlar! Artık söze gerek var mı Suna hanım ? Daha ne yapsın Eşref kulunuz ?
Evet,Suna'ya ufak bir gıcığım var.Yakışıyorlar mı yakışıyorlar,o ayrı !
Suna da boş değil Eşref'e,nazlı nazlı salınmasından belli !

Seyfi Nazlı Hoşlaşması 

+Niye ağlıyorsun ?
-Ne yapıcan?
+ Bilemem

5.bölümde Seyfi'nin Nazlı'yı görünce saçına dokunmasından anlamıştık zaten aralarında bir şeyler olacağını.Murat ve komşu kızının dans etmesi(!)ne biraz içerlenir gibi olsa da gözleri Nazlı'dan başkasını görmedi.Fevzi'nin dirsekleri ile de olsa Nazlı gelince yanına gitmesi hoştu.O sert hallerinden eser kalmamıştı Nazlı ile oynarlarken!Seyfi'nin de Eşref abisi gibi sert bir kabuğu var.Lakin bu bölümde biraz şapşik hallerine de tanık olduk.Yahu şapşik de olacak,aşık da!Daha kaç yaşında bu çocuk,ağır abi hallerinden uzaklaşması biraz iyi oldu.Lakin o havalar da yakışıyor ona.
İlk başlarda nasıl bir çift olacaklarını hayal edememiştim.Bilmiyorum,aslında yakıştırmamıştım onları pek! Lakin bu bölümde aralarındaki uyumu fark ettim.Bakalım bu ilişki nasıl ilerleyecek.
Feyzi'nin oturduğu duvardan sanki görmüş geçirmiş biri gibi gülümseyerek Seyfi ile Nazlı'yı izlemesi dikkat çekiciydi.Ah,bu çocuklar bir günde kaç yaş aldılar bu hayattan!

Meziyet Fenalarda

Meziyet,Yılan Dilli Meziyet !

İlk bölümlerden beri bir Meziyet taraftarı var içimde.Ancak bu bölümde Gülümser'in arkasından yaptığı konuşmalar ile birazcık soğudum Meziyet'ten.Ama Suna-Meziyet cephesinde tarafım bellidir,Meziyet !
Eşref ile Suna'nın salınmaları sırasında kendine hakim olamayan Meziyet koşa koşa ayrıldı düğünden.Ben o bakışlardan sonra Suna'nın yapılı saçlarına yapışır artık diye beklemiştim ama Meziyet de üç kafadarlar gibi koşmayı tercih etti!
Geçmişte olanları deli gibi merak ediyorum,ne oldu,nasıl oldu da Meziyet ve Suna bugünkü duruma geldiler.


Eşref Savaşları

+Eşref benim!
-Eşref'in birine ait olduğunu sanmıyorum Meziyet !
Al işte tipik Suna beyanı!Meziyet orada ne anlatıyor Suna hanım yine felsefeye başladı.Bu savaş iyice kızışır ben size söyleyeyim.Ah Meziyet,sonunda üst kattaki öğretmene kalacaksın gibi bir his var içimde! Üzülüyorum Meziyet için.


Herkes Uçkur Derdinde 

Bu bölümün asıl olayı tabi Gülümser'di.Ah Gülümser!Kocaman kadın Gülümser!Küçücük kadın Gülümser!Bu yaptığı hata,yanlış,kötü ne şekilde tanımlanırsa tanımlansın,olayın tarafları arasında çözülmesi gereken bir durum.Ama durur mu insanlar?Ağızları torba mı ki büzesin Gülümser?  Yıllardır kapı komşun olan insanlar döner sırtını böyle sana.Adamlar arkandan tuhaf,pis bıyıklarını bürerler!O hayata karşı savaş veren,evini geçindiren kocaman Gülümser'i küçültürler,minicik bırakırlar!Senin sırtına kendi günahlarını da yüklerler Gülümser!Kadınlar çocuklarını kaçırır senden,bir merhaba deseler namuslar gider sanki.Ah,Gülümser dünya böyle işte!Ah,dünya biter bazen Gülümser!Onca yıllık evinden atarlar insanı,onca zamandır o mahallede yaşamamışsın gibi,kimsen kalmaz bir anda Gülümser!
                                Kıyamam ya!Masanın altına saklanmış!


Gül Ali ve Çizgili Kıyafet Sorunsalı

Allah aşkına sevgili yapım ekibi,kostüm sorumlusu kardeşlerim bu çocuğun çizgisiz bir kıyafeti yok mu ? Geçen bölümlerde Gül Ali'nin çocukluğunda bile çizgili giydiğini görmüş olduk.O yıllarda vitamin bile değildim ben,söyleyin bana o dönem ergenler hep çizgili mi giyerlerdi? Öyleyse amenna!Lakin değilse ne olur şu çocuğu çizgililerden kurtarıverin! Bavulu toplarken bile kaç tane çizgili geçti ise attı bavula çocukcağız!

Reşat Sığınma Evi

Gül Ali'nin suçu ne yahu?Çocuk bir günde annesinden,inandığı şeylerden,evinden her şeyinden oldu!Anne babaların günahını hep evlatlar çeker derdi annem,yazıktır çektirmeyin artık bu çocuğa,çocuklara!
Bence Gül Ali annesinden vazgeçmedi.Ben öyle inanmak istiyorum belki de.Bilmiyorum.Annesinin tokasını alıp cebine koydu,hala umut var bence!Fevzi ve Reşat'ın acılar evi sığınak oldu garibim Gül Ali'ye de.Ama o amca bozuntusu ne kadar rahat bırakır çocuğu bilemiyorum.

İki Yaralı Kuş Feyzi ve Gül Ali 

Ah,dağladınız yüreğimi okula yürüdüğünüz sahnelerde,dağladınız !
Kaldırın başlarınızı,yeter artık!

Yürekli Öğretmen

Suna'nın Gülümser'in yanında olacağını zaten biliyorduk,iyi oldu,çok da güzel oldu!
Koca mahallede bir tek öğetmenin Gülümser'i eve alacağını biliyordu Suna,bu başına çok sorun açacak öğretmenin.Müdür zaten adamı atmak için yer arıyor,bakalım ilerleyen bölümler ne gösterecek.Öyle bir zamanda her yiğidin harcı değildir bunu yapmak,helal olsun öğretmen sana!

Ve Bölüm sonu 

Refik !

Kim ölecek kim kalacak çarşambayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Not : Seyfi'nin Babası

Tamam çocuk okula gitsin istiyorsun anladık ama her defasında çocuğun gururunu kırmak neden?Çocuğun boğazına dizdin yine lokmaları be adam !

(Fotoğraflar www.kanald.com.tr adresinden alınmıştır)

Gece Saçlı Kız


Yorumlar